Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

  • Foto: Colourbox
Få redskaber til at tackle hverdagen som pårørende.

LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er et kursus for pårørende til mennesker, som er ramt af kræft. Kurset løber over 7 uger. Holdet mødes 2,5 time én gang om ugen.

Kurset er for dig, der trods sygdom hos en af dine nære trives godt i hverdagen, men gerne vil lære at passe bedre på dig selv. Du får et frirum, hvor du introduceres for konkrete værktøjer, som du kan bruge til at klare udfordringerne som pårørende. På kurset introduceres du bl.a. for redskaber til at

  • Håndtere stress
  • Håndtere træthed og dårlig søvn
  • Håndtere dårlig samvittighed og andre svære følelser
  • Skabe god kommunikation
  • Drage egenomsorg
  • Sætte dig selv mål - og nå dem

Du vil møde andre i samme situation som dig selv, og I vil i løbet af kurset finde støtte i hinanden og udveksle erfaringer. Efter kurset inviteres du til et netværksmøde med deltagere fra dit hold, hvor I kan drøfte om og hvordan, I kan holde kontakt og støtte hinanden i fremtiden. Der vil være max 16 deltagere på kurset. 

Hvem kan deltage

Du kan deltage, hvis du er voksen pårørende til en med kræft. 

Undervisere - fra pårørende til pårørende

Kurset ledes af to instruktører, som er uddannede til at undervise på kurset og som har egne erfaringer som pårørende. Instruktørerne kender derfor til de belastninger man kan opleve som pårørende. De har selv erfaring med at bruge redskaberne fra kurset.

Tid og sted

Pga. situationen med COVID-19 tilbyder vi kurset som online-kursus

Tilmelding

Vil du tilmelde dig kurset, eller har du spørgsmål, er du er velkommen til at kontakte kursuskoordinator Ditte på telefon 2026 9317 eller email kt9n@kk.dk.  

Du kan læse mere om LÆR AT TACKLE konceptet her.