Header menu

Corona-virus:

Corona-virus påvirker fortsat en del tilbud og services, som er ændrede eller åbne med restriktioner. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

Mindfulness drop-in for kræftpatienter og pårørende

  • Foto: Colourbox
Mindfulness kan hjælpe med at reducere nogle af de psykiske og fysiske gener, der kan opstå i forbindelse med kræftsygdom.

Mindfulness betyder bevidst nærvær eller tilstedeværelse i nuet.
Det er en måde at være tilstede på, som har vist sig at være hjælpsom, når vi oplever psykiske og fysiske gener som følge af stress, angst og uro.

Livet som kræftpatient og som pårørende er ofte præget af stress, angst og uro. Som kræftpatient oplever du måske angst, uro og smerter samtidig med mange forskellige slags tab. Du kan blive overopmærksom på din krop eller måske forsøge helt at tage afstand fra den. Som pårørende kan du have mange ekstra opgaver samtidig med, at du er bekymret, og strømmen af tanker kan være svær at stoppe. Du vil gerne hjælpe bedst muligt, og det kan i længden betyde, at du oplever forskellige stressreaktioner. 

Erfaringerne viser, at træning i mindfulness kan hjælpe med at reducere nogle af disse psykiske og fysiske gener, og du kan gennem træningen lære at blive mere nærværende og bevidst om dine egne måder at reagere på.

Indhold

Vi laver nogle af de grundlæggende øvelser fra Mindfulness Based Stress Reduction-programmet, som omfatter opmærksomhedsøvelser, guidede meditationer og lette yogaøvelser.
Hver gang følger vi en fast struktur. Du kan nemt følge med, selvom du ikke har deltaget før eller springer nogle uger over. Du vil oftest opnå større udbytte, hvis du deltager flere gange.

Hvem kan deltage

Drop-in mindfulness er for kræftpatienter og for pårørende til kræftpatienter.
Du behøver ikke have forudgående kendskab til mindfulness, meditation eller yoga for at deltage. En forudsætning for deltagelse er imidlertid normal hørelse eller teleslynge til eget høreapparat.

Underviser

Psykoterapeut og mindfulnessinstruktør Majken Kaznelson.

Tid

Hver tirsdag kl. 15.30 - 17.00 fra d. 25. august til og med d. 22. december.

Sted

Foregår i Center for Kræft og Sundhed, Thit Jensens Vej 2 i København - lige bag ved centret.

Tilmelding

Tilmelding er ikke nødvendig. Du møder bare op og kan deltage de gange det passer dig.
Der er plads til max. 12 hver gang og der udleveres adgangsbillet umiddelbart inden start hver gang. Hvis vi bliver for mange, går vi efter først-til-mølle-princippet. Det er vigtigt, at du møder op i god tid, da døren lukkes præcis kl. 15.30.
Døren vil være åben 15 minutter før start, hvor der også udleveres adgangsbilletter.

Yderligere infornation

Du kan kontakte Kræftrådgivningen i København på tlf. 8220 5805 eller mail: koebenhavn@cancer.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger.