Header menu

Corona-virus:

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune fortsat er ændrede, lukkede eller gradvist ved at åbne. Læs mere på kk.dk/corona

Mindfulness for kræftpatienter

  • ""
Intensivt kursus for dig, der har – eller har haft – kræft. Kurset styrker din evne til at være mere tilstede i nuet og opnå mere ro.

8-ugers mindfulness kursus kan styrke din evne til at være mere tilstede i nuet og håndtere stress og uro ifm. dit kræftforløb. På kurset introduceres de grundlæggende principper i 'mindfulness-baseret stressreduktion' (MBSR). Du deltager i opmærksomhedsøvelser og guidede meditationer, vekslende mellem meditation (siddende, liggende, gående), lette stræk- og yogaøvelser samt undervisning om stress.

Træningen finder sted som et 8-ugers kursusforløb med ca. 25 deltagere. På kurset vil du og de andre deltagere dele erfaringer og oplevelser relateret til træningen. Meget af læringen finder sted i den dialog, der foregår på kursusdagene, som ikke må forveksles med gruppeterapi. Der udleveres materiale og CD’er med guidede øvelser.

Forudsætning for deltagelse

Kurset er for kræftpatienter, uanset bopælskommune.

Du behøver ikke have forudgående kendskab til mindfulness, meditation eller yoga for at deltage, men det er et intensivt kursus, og du skal være indstillet på at træne ca. 45 min. om dagen på egen hånd imellem kursusgangene. Hertil er det en forudsætning for deltagelse, at du har normal hørelse eller teleslynge til eget høreapparat.

Der er en egenbetaling på kr. 300, som betales kontant ved start.

Kursusforløb

  • Kurset består af et obligatorisk informationsmøde
  • 8 kursusgange
  • Derudover indeholder kurset en obligatorisk ”retreat” (retræte), hvor du kan fordybe dig yderligere i øvelserne

Tid

Næste kursus er endnu ikke planlagt.

Sted

Foregår i Center for Kræft og Sundhed, Thit Jensens Vej 2 i København - lige bag ved centret. 

Underviser

Psykolog Camilla Hartvig Nielsen telefon 30 76 59 70. 

Tilmelding *

Tilmelding kan ske, når kursusforløb er planlagt,  og da gælder først til mølle princippet. Tilmeldingskal foregå til Kræftrådgivningen på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk

Yderligere infornation

Du kan kontakte Kræftrådgivningen i Københhavn på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

* Ved tilmelding til dette tilbud giver du samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger, indtil arrangementet er afsluttet. Vi bruger kun dine kontaktoplysninger i relation til det tilmeldte arrangement. Det kan være behov for at give dine kontaktoplysninger videre til en ansat eller frivillig medarbejder, så der kan gives besked til dig om væsentlige oplysninger, f.eks. aflysning af en tilmeldt aktivitet. Vi sletter dine oplysninger igen, når arrangementet er afsluttet, men du kan altid kontakte os på tlf. 82 20 58 05 eller e-mail koebenhavn@cancer.dk  for at få slettet dine oplysninger på et tidligere tidspunkt. I vores privatlivspolitik, kan du læse mere om, hvordan vi passer på dine oplysninger : https://www.cancer.dk/om-os/privatlivspolitik/