Vil du være frivillig?

Vil du være frivillig i centret? Læs om mulighederne for at blive frivillig i centret – og hvordan du ansøger

I Kræftrådgivningen i København sætter vi stor pris på alle de mennesker, som har lyst og overskud til at gøre en frivillig indsats for Kræftens Bekæmpelse og centrets mange forskellige tilbud og aktiviteter.

Som frivillig kan du bidrage på mange forskellige måder. Du har mulighed for at indgå i nogle af de mange aktiviteter, som foregår i centret. Nogle opgaver er knyttet direkte til centrets funktion, og andre er relateret til enten en diagnose eller et bestemt behov for støtte.

Den type frivillig indsats, som du kan bidrage med, tager som regel udgangspunkt i din egen situation, dine erfaringer og din tid. Herunder kan du se eksempler på frivilliges mange forskelligartede aktiviteter.

Hvis du gerne vil være frivillig i Kræftens Bekæmpelse, kan du læse mere på linket nederst på siden.

Værtsfrivillig

Som værtsfrivillig er du med til at modtage husets brugere. Opgaven indebærer i samarbejde med centrets ansatte at vise brugerne til rette og få dem til at føle sig velkomne i huset.

Som værtsfrivillig skal du være udadvendt og kunne lide at møde og tale med nye mennesker. Udover at bidrage til at skabe en god stemning, er du også med til at holde caféen ryddelig og hyggelig.

Gruppeledere

Hvis du har en professionel baggrund indenfor rådgivning og behandling, kan du blive frivillig gruppeleder i en af vores grupper for efterladte. En relevant faglig baggrund er fx, at du har afsluttet en psykoterapeutisk efteruddannelse eller en uddannelse som psykolog. Som gruppeleder modtager du løbende supervision i en gruppe ved en af Kræftrådgivningens psykologer.

Organisering og rekruttering af deltagere til gruppen sker altid i tæt samarbejde med Kræftrådgivningens faste personale. Grupperne foregår altid efter kl. 16 i centrets lokaler på Nørre Allé 45 i København. 

Hvis du vil gerne vil være med i gruppen af frivillige med professionel baggrund, kan du ringe til Kræftrådgivningen på telefon 82 20 58 05 eller skrive en kort ansøgning og vedhæfte et cv på en e-mail til koebenhavn@cancer.dk

Patientforeninger og -netværk

Du kan også blive frivillig i et netværk eller en forening med en bestemt diagnosegruppe. Der foregår mange forskellige aktiviteter, som er planlagt og ledet af frivillige. De holder for eksempel patientmøder, foredrag og tilbyder grupper.

Så hvis det er en frivillig indsats, som tiltaler dig, så kan du se nedenfor hvilke patientforeninger og patientnetværk, som findes på nuværende tidspunkt.