Header menu

Foredrag - Hvad er meningen med livet?

  • ""
    Sif Meincke
23 apr

Dato

23.04.2020, 16:30 til 18:30
Torsdag den 23. april 2020 kl. 16.30 - 18.30

Ved hospitalspræst Christian Busch, Rigshospitalet.

I mødet med alvorlig sygdom og traumatiske begivenheder oplever mange mennesker et ”eksistentielt chok”, der kan forandre opfattelsen af tilværelsens mening og den religiøse tro. Foredraget vil beskæftige sig med, hvilken betydning sygdom og traumatiske begivenheder kan have for tro og eksistentielle overvejelser. Ofte fokuserer vi på vores skrøbelighed, når vi møder belastninger. Foredraget vil lægge vægten på, hvordan der midt i en krise samtidig kan ske en udvikling i livssyn, tro og eksistentiel holdning til livet.

Mennesker, som oplever alvorlige belastninger som en kræftsygdom, vil ofte gøre sig overvejelser over hvilke værdier i deres tilværelse, der er de væsentligste, og enten reagere på tabet af nogle af disse værdier eller være bekymrede for, om de kan holde fast i værdierne fx. førlighed, at være forældre for deres børn, ægteskab, arbejde o.lign. Den vanskelige samtale er ofte en samtale, som omhandler tab og truslen om tab. Vi vil tale om, hvordan man kan høre, når mennesker taler om deres livsværdier, og hvordan vi kan indgå i en berigende samtale om eksistentielle temaer.

Christian Busch har været præst på Rigshospitalet de sidste 25 år. Før dette har han været præst på amtssygehuset i Glostrup og i Vestre Fængsel. Han har været aktiv i palliative foreninger i Danmark og i de nordiske lande.