Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

National hoved-halskræftdag var en stor succes

25.09.2019
  • ""
Der var stort fremmøde, fremragende oplæg og livlig debat på den første nationale hoved-halskræftdag den 20. september 2019.

Fredag den 20. september 2019 afholdte Center for Kræft og Sundhed København (CKSK), Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft og Dansk Selskab for Hoved- og Halsonkologi den første nationale hoved-halskræftdag i Danmark.

Der var et stort fremmøde. Ca. 200 sundhedsprofessionelle samt nuværende og tidligere patienter var mødt op for at støtte op om tiltaget og tage del i arrangementet, der desuden omfattede lanceringen af et nyt hoved-halskræftområde på sundhed.dk.

Relevante oplæg og livlig debat

Dagen bød på en række oplæg fra kompetente oplægsholdere med specialviden inden for forskellige emner. Der var løbende en god og livlig debat, som både patienter og sundhedsprofessionelle tog del i.

Om formiddagen var der fokus på senfølger, tandbehandling og kommunal rehabilitering. Derudover gav Niels Jessen, formand for Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft, et oplæg om patienterfaringer. Her var der blandt andet fokus på livskvalitet før og efter behandling samt en opfordring til, at man som patient tager medansvar for sin livskvalitet i hverdagen.

Eftermiddagen var dedikeret til behandling med oplæg om blandt andet kræftpakkeforløb, strålebehandling, immunterapi og det nyeste inden for kirurgi.

”Vi er meget glade for den store interesse for dagen og beklager, at vi måtte afvise så mange. De sundhedsprofessionelle har været fra både kommuner og hospitaler, og desuden har mange tandlæger deltaget. Det har været en fantastisk dag med indlæg af høj faglig kvalitet, og vi glæder os til at gentage succesen næste år” siger Jette Vibe-Petersen, centerchef for CKSK.

Program findes i boksen nedenfor. Dagens indlæg bliver snarest tilgængelige. 

Lancering af nyt område på sundhed.dk

Hoved-halskræftdagen dannede samtidig rammen for lancering af et nyt område på sundhed.dk. Det nye område har fokus på rehabilitering ved hoved-halskræft og er resultatet af et tæt samarbejde mellem CKSK, sundhed.dk og Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft og med hjælp fra fagpersoner i hele landet.

Der var stor interesse fra patienter og sundhedsprofessionelle, der i forbindelse med lanceringen fik mulighed for at tage et kig på det nye område, som er målrettet sundhedsprofessionelle. Det kan du se her.  

Efter planen skal et tilsvarende område, som henvender sig til nuværende og tidligere hoved-halskræftpatienter og deres pårørende, stå klart i februar 2020.