Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

Centrets historie

  • ""
Center for Kræft og Sundhed er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse. Læs her, hvordan det hele begyndte.

I 2007 trådte Sundhedsloven i kraft. Den nye lovgivning betød bl. a., at genoptræning og rehabilitering nu næsten udelukkende skulle finde sted i kommunerne.

Sundhedsloven blev startskuddet for Sundhedscenter for Kræftramte – det, der i dag i sin nuværende form hedder Center for Kræft og Sundhed.

Københavns Kommune besluttede at etablere Sundhedscenter for Kræftramte som et bydækkende center for at sikre tilstrækkeligt volumen til at udvikle området til et tilbud af høj faglig kvalitet.

Et samarbejde opstår

Samtidig med beslutningen om at lægge rehabilitering af kræftramte borgere ud som et kommunalt, bydækkende center blev der lavet en aftale med Kræftens Bekæmpelse om at gå sammen om at løfte opgaven.

I foråret 2007 kunne Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse derfor sammen åbne Sundhedscenter for Kræftramte i Ryesgade på Nørrebro.

Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse har siden 2007 levet i et velfungerende ”arrangeret ægteskab” og er et levende eksempel på, at samskabelse mellem en offentlig og en privat virksomhed kan skabe en synergieffekt til gavn for såvel patienter som pårørende og efterladte.

De to organisationer har tilsammen en bred vifte af tilbud.

Antallet af borgere henvist til rehabiliteringsforløb har været stødt stigende fra 322 i 2008 til 1.061 i 2017. 

Nyt hus til centret

Centrets succes medførte, at Københavns Kommune i 2009 valgte at afsætte midler til nyopførelse af et kommunalt rehabiliteringscenter i form af et spektakulært og multifunktionelt byggeri på hjørnet af Tagensvej og Nørre Allé. Det var af afgørende betydning, at huset skulle ligge tæt på Rigshospitalet, hvor en stor del af kræftpatienterne er i behandling.

Samtidig med etablering af det nye center besluttede de to organisationer at ændre centrets navn til Center for Kræft og Sundhed.

Du kan læse mere om tankerne bag centrets bygning og arkitekturen her.