Header menu

Funktionel træning

  • ""
Funktionel træning er for dig, der kan lide at træne sammen med andre og at udfordre dig selv med nye øvelser hver gang.

På dette hold kommer du til at lave øvelser, der styrker kroppens store muskelgrupper blandt andet ved hjælp af egen kropsvægt, frivægte, elastikker og bolde.

En typisk træning starter med konditionstræning på romaskiner eller cykler. Fysioterapeuten vejleder dig og resten af holdet gennem forskellige intervaller, så I får trænet jeres kondition så effektivt som muligt. Herefter vejleder fysioterapeuten holdet gennem forskellige funktionelle øvelser, som skal styrke alle kroppens store muskelgrupper.

Undervisning

På de fleste hold vil der i forbindelse med træningen én gang om ugen være et kort oplæg fra forskellige faggrupper i centret. Der bliver taget temaer op som fx søvn, kost, koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer, seksualitet, familie- og arbejdsliv. Der er mulighed for at udveksle erfaringer med andre deltagere. Formålet med at kombinere træning og undervisning er at skabe sammenhæng mellem din træningsindsats og dit hverdagsliv. 

Hvem kan deltage 

Træningen er for dig, der går i et rehabiliteringsforløb i centret. Før du kan starte på Funktionel træning, skal du deltage på introhold.

Tidspunkt og sted

Der er træning to gange ugentligt på forskellige tidspunkter og dage. Træningen foregår i Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45 i København.

Man deltager typisk i funktionel træning i 16 uger. 

Undervisere 

Fysioterapeuter og sygeplejersker fra Center for Kræft og Sundhed. 

Tilmelding

Tal med din kontaktperson hvis du mener, at funktionel træning er noget for dig.