Samtaler for familier og par

En kræftsygdom påvirker hele familien. Derfor tilbyder vi familiesamtaler, når I har fået kræftsygdom tæt ind på livet. For alle uanset bopæl.

En familiesamtale giver dig og dine familiemedlemmer en mulighed for at sidde sammen og tale om de svære ting, der sker i jeres liv lige nu.

I får mulighed for at tale sammen og lytte til hinandens tanker på en anden måde, end der ofte er mulighed for i hverdagen. Samtalerne varetages altid af professionelle rådgivere i Kræftrådgivningen.

Vi tilbyder 1-5 samtaler, alt efter hvad du og din familie har brug for. Samtalerne varetages altid af professionelle rådgivere i Kræftrådgivningen.

I samtalen kan det være, at I bliver rådet til at modtage tilbud uden for centret – fx hvis et eller flere familiemedlemmer har behov for et længere samtaleforløb hos en privatpraktiserende psykolog. Det kan også være, det vil være relevant at deltage i et gruppeforløb her i centret eller et andet sted.

Hvem kan deltage?

Tilbuddet er åbent for alle uanset bopæl.

I en familiesamtale kan alle familiemedlemmer deltage, afhængigt af hvem samtalen er relevant for. Som udgangspunkt er det bedst, at den, der har - eller har haft - kræft, deltager i samtalen. Hvis det ikke er muligt, kan I få familiesamtaler om at være pårørende.

Er du forælder til børn under 16 år, som skal deltage i samtalen, tager vi først en samtale med dig og din eventuelle partner.

Det er ofte bedst, at det er forældrene, der taler med deres mindre børn. Vi vil gerne rådgive jer om gode måder at italesætte en kræftsygdom og de bekymringer, som naturligt opstår i forbindelse med alvorlig sygdom.

Tag fat i din kontaktperson, hvis du mener, at tilbuddet er noget for dig.

Modelfoto.
Fotograf
Mark Thyrring