Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

Samtale for familier og par

  • ""
    Modelfoto: Mark Thyrring
En kræftsygdom påvirker hele familien, og derfor tilbyder vi familiesamtaler, når I har fået kræftsygdom tæt ind på livet.

 

Coronavirus

Ring til os
​Grundet corona kan du desværre ikke komme direkte ind i Kræftrådgivningen i København uden forudgående tidsbestilling.

Ring derfor først til os og bestil tid på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk, hvis du ønsker en rådgivningssamtale. Samtalen kan foregå enten telefonisk eller ved fysisk fremmøde i kræftrådgivningen.

Vi overholder myndighedernes anbefalinger om hygiejne og god afstand.

Grupper og øvrige aktiviteter gennemføres, hvis anbefalinger kan efterleves. Kontakt os omkring dette.

Uden for kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17 på 80 30 10 30.

Hvis du selv har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, så skal du selvsagt ikke møde op i rådgivningen, men tage kontakt til din egen læge, så du kan blive testet.

_____________________________________________________________________________________________________________

En familiesamtale giver dig og dine familiemedlemmer en mulighed for at sidde sammen og tale om de svære ting, der sker i jeres liv lige nu.

I får mulighed for at tale sammen og lytte til hinandens tanker på en anden måde, end der ofte er mulighed for i hverdagen. Samtalerne varetages altid af professionelle rådgivere i Kræftrådgivningen.

Plads til hele familien

I en familiesamtale kan alle familiemedlemmer deltage, afhængigt af hvem samtalen er relevant for. Som udgangspunkt er det bedst, at den, der har - eller har haft - kræft, deltager i samtalen. Hvis det ikke er muligt, kan I få familiesamtaler om at være pårørende.

Er du forælder til børn under 16 år, som skal deltage i samtalen, tager vi først en samtale med dig og din eventuelle partner.

Det er ofte bedst, at det er forældrene, der taler med deres mindre børn. Vi vil gerne rådgive jer om gode måder at italesætte en kræftsygdom og de bekymringer, som naturligt opstår i forbindelse med alvorlig sygdom.

Samtale og det videre forløb

Vi tilbyder 1-5 samtaler, alt efter hvad du og din familie har brug for. 

I samtalen kan det være, at I bliver rådet til at modtage tilbud uden for centret – fx hvis et eller flere familiemedlemmer har behov for et længere samtaleforløb hos en privatpraktiserende psykolog. Det kan også være, det vil være relevant at deltage i et gruppeforløb her i centret eller et andet sted.

Tilbuddet er åbent for alle uanset bopæl.