Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

Samtale for familier og par

  • ""
    Modelfoto: Mark Thyrring
En kræftsygdom påvirker hele familien, og derfor tilbyder vi familiesamtaler, når I har fået kræftsygdom tæt ind på livet.

Kræftrådgivningen i København er åben, og du kan få rådgivning med fysisk fremmøde - enten som drop-in rådgivning eller ved forudgående tidsbestilling. Du kan også få rådgivning over telefon eller Teams.
Grupper og øvrige aktiviteter gennemføres i normalt omfang.

Vi passer fortsat på hinanden og sørger for god hygiejne i kræftrådgivningen. Vi opfordrer ligeledes til, at man er opmærksom på at holde afstand. Vi stiller ikke krav om coronapas, men henstiller til at børn, unge og andre som ikke er vaccineret mod Covid-19, får foretaget en test inden fremmøde i kræftrådgivningen. Hvis du har symptomer på corona, skal du naturligvis ikke møde frem. Kontakt os, hvis du har spørgsmål.

Du kan komme til Drop-in rådgivning hver dag mellem 10-13 eller du kan ringe til os og bestille en tid til en afklarende samtale.

Ring på telefon 82205805 mellem 9.30 – 15.00 (fredag 9.30 – 13.00)

Eller skriv til os på koebenhavn@cancer.dk

Uden for kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17 på 80 30 10 30.

En familiesamtale giver dig og dine familiemedlemmer en mulighed for at sidde sammen og tale om de svære ting, der sker i jeres liv lige nu.

I får mulighed for at tale sammen og lytte til hinandens tanker på en anden måde, end der ofte er mulighed for i hverdagen. Samtalerne varetages altid af professionelle rådgivere i Kræftrådgivningen.

Plads til hele familien

I en familiesamtale kan alle familiemedlemmer deltage, afhængigt af hvem samtalen er relevant for. Som udgangspunkt er det bedst, at den, der har - eller har haft - kræft, deltager i samtalen. Hvis det ikke er muligt, kan I få familiesamtaler om at være pårørende.

Er du forælder til børn under 16 år, som skal deltage i samtalen, tager vi først en samtale med dig og din eventuelle partner.

Det er ofte bedst, at det er forældrene, der taler med deres mindre børn. Vi vil gerne rådgive jer om gode måder at italesætte en kræftsygdom og de bekymringer, som naturligt opstår i forbindelse med alvorlig sygdom.

Samtale og det videre forløb

Vi tilbyder 1-5 samtaler, alt efter hvad du og din familie har brug for. 

I samtalen kan det være, at I bliver rådet til at modtage tilbud uden for centret – fx hvis et eller flere familiemedlemmer har behov for et længere samtaleforløb hos en privatpraktiserende psykolog. Det kan også være, det vil være relevant at deltage i et gruppeforløb her i centret eller et andet sted.

Tilbuddet er åbent for alle uanset bopæl.