Udviklings- og forskningsprojekter
I Center for Kræft og Sundhed arbejdes der kontinuerligt med at udvikle, afprøve, implementere og evaluere rehabiliteringstilbud i dialog med borgere, samarbejdspartnere og medarbejdere.
Det sker bandt andet gennem forskellige udviklings- og forskningsprojekter.
Igangværende projekter
Vis alle
Forbundet af natur – et naturfællesskab for unge voksne med fremskreden kræft, en vej til mestring, lindring og livsglæde
Periode
1. november 2024 til 31. april 2026.
Finansiering og samarbejde
Finansieres af TrygFonden og Østifterne.
Udføres i samarbejde med Københavns Universitet, Institut for Geovidenskab og Naturressourcer.
Formål
At udvikle, afprøve og undersøge effekten af et naturbaseret rehabiliteringsforløb for unge voksne (25-45 år) med fremskreden kræft baseret på metoden Naturbaseret rehabiliterende palliation.
Forventede resultater
- 60 deltagere fra Region H har deltaget i et forløb, der består af 3 møder á 3 timer + camp med overnatning á 26 timer
- Etablering af et faciliteret netværk, hvor tidligere deltagere kan mødes og vedligeholde et fællesskab med ligesindede
- Deltagernes udbytte er undersøgt og dokumenteret – resultater formidles i en videnskabelig artikel
- En tværsektoriel model for fremtidig organisering og økonomi, der understøtter at forløbet kan fortsætte i drift efter projektperioden
- En metodeguide der beskriver metoden Naturbaseret rehabiliterende palliation, så metoden kan skaleres til andre regioner og andre målgrupper
- En værktøjskasse så tidligere deltagere kan benytte tillærte metoder og øvelser i deres hverdag på egen hånd, sammen med pårørende eller sammen med andre tidligere deltagere.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Carina Wedell Andersen.
At blive og være syg af lungekræft – en undersøgelse af (u)lighed, involvering og valg i sygdoms- og rehabiliteringsforløb
Periode
Juni 2023 til juni 2026.
Finansiering
Projektet er et samarbejde mellem Center for Kræft og Sundhed København og UCSF – Center for sundhedsfaglig forskning og er finansieret af Rigshospitalet.
Formål
Ph.d.-projektet undersøger, hvordan mennesker med lungekræft i sårbare positioner lever med alvorlig sygdom, herunder deres rehabiliteringsbehov og mulighed for involvering og deltagelse i rehabiliteringsforløb.
Resultater
Formålet med undersøgelse er at genere viden om mennesket med lungekræfts muligheder og begrænsninger for støtte i hverdagen med kræftsygdom, samt øge forståelsen for kræftrehabiliterings indflydelse på ulighed i sundhed mere generelt.
For mere information kan Ph.d.-studerende Mikala Erlik kontaktes på e-mail: mikala.erlik@regionh.dk
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Karen Trier.
Afsluttede projekter
Vis alle
Kommunal kræftrehabilitering oversat til hverdagssprog – en fælles kommunikationsopgave på tværs af sektorer
Periode
Juni 2023 til februar 2024.
Finansiering og samarbejde
Projektet er et samarbejde mellem CKSK og Rigshospitalet.
Det er finansieret af BygBro puljen 2023 – støtte til tværsektoriel kompetenceudvikling i Region Hs planområder.
Formål
I sektorovergangen mellem kræftbehandling og kommunal rehabilitering møder patient/borger en sundhedsprofessionel først på hospitalet og siden hos kommunen. På hospitalet vurderes rehabiliteringsbehovet, og der henvises, hvis patient er interesseret. Når henvisningen modtages i kommunen, kontaktes borger, typisk pr. telefon, og inviteres til en indledende samtale. Dvs. der ’i begge ender’ ligger en kommunikationsopgave hos den sundhedsprofessionelle, der skal præsentere kommunal rehabilitering på en meningsfuld måde for patient/borger.
Det kan anskues som en fælles opgave på tværs af sektorer, men med et fælles mål – at sikre overgangen for alle de patienter/borgere, der har behov for rehabilitering.
Det primære formål for projektet er at øge kompetencerne hos sundhedsprofessionelle på både hospital og i kommunen, så de bliver komfortable i dialogen med patienter/borgere, der ikke ’bare lige’ siger ja tak til kommunal rehabilitering. Deltagerne kommer hjem med øget indsigt i og bevidsthed om hvilke ord og vendinger, der skaber retvisende billeder på kommunal rehabilitering hos patient/borger.
Det sekundære formål er at opleve og anerkende et opgave- og arbejdsfællesskab.
Resultater
To workshops med deltagere fra Rigshospitalet (Afd. for kræftbehandling, Afd. for blodsygdomme og Afd. for ergo- og fysioterapi), udvalgte kommuner og praktiserende læger.
Deltagerne går hjem med konkrete bud på hvordan de kan tale om overgang fra behandling til hverdagsliv i et ikke klinisk sprog, men i vendinger og billeder, der relaterer sig meningsfuldt til patienternes/borgernes levede liv.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Carina Wedell Andersen.
Pårørendeprojekt
Periode
Juni 2023 til juni 2024.
Finansiering
Projektet er et samarbejde mellem Center for Kræft og Sundhed København og CASTLE – Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for Senfølger hos Kræftoverlevere er bl.a. finansieret af RegionH og Trygfonden.
Formål
Ph.d.-projektet omhandler pårørendes involvering i kroniske sygdomsforløb. Gennem interviews med den syge og de pårørende, både sammen og hver for sig, fås viden om hvordan pårørende involvering opleves i sygdomsforløbet.
Resultater
På baggrund af interviews skal der udvikles et værktøj, der kan give sundhedspersonale en systematisk tilgang til vurdering af pårørende involvering i et sygdomsforløb.
For mere information kan Ph.d.-studerende Kira Lauritzen kontaktes på e-mail: kira.lauritzen@regionh.dk.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Karen Trier.
Mænd, sociale fællesskaber og lighed i kræftrehabilitering
Ph.d.-projekt: "Mænd, sociale fællesskaber og kræftrehabilitering: Et etnografisk casestudie af et fællesskab for kræftramte mænd".
Periode
2017 til maj 2024.
Finansiering
Ph.d.-projekt fra Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet
Formål
Formålet er at undersøger, hvordan kræftramte mænd oplever at engagere sig i et fællesskab med ligesindede, samt hvordan Mænds Mødested kan facilitere sundhedsfremme for kræftramte mænd på tværs af sociale grupper.
Resultater
Projektet resultater viser at mænds mødested:
- Er et relevant eksempel på at kræftramte mænd kan støtte hinanden og give hinanden indhold i hverdagen, uanset kræftdiagnose og prognose. Fordi de er solidariske og tolerante overfor hinanden, er der plads til mange forskellige mænd, og fællesskabet er i den henseende inkluderende.
- Besidder et rigt potentiale som sted, hvor mænd fra centret kan sluses videre til – og de kræftramte mænd som frivillige er en vigtig ressource, både overfor hinanden og for centret.
- Kan tjene som eksempel i den videre udvikling af frivillige fællesskaber for kræftramte, samt i den forskning, der bevæger sig i grænselandet mellem rehabilitering og palliation.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Ph.d. Ida Holm Berner, SDU eller Specialkonsulent Karen Trier, CKSK.
Elderly Migrants’ Cancer Rehabilitation (EMCaRe)
Periode
November 2021 til oktober 2023.
Finansiering
Projektet er et samarbejde mellem Center for Kræft og Sundhed København og Københavns Professionshøjskole, Rigshospitalet, Odense Universitets Hospital og Odense Kommune og er bl.a. finansieret af Knæk Cancer-midler fra 2021.
Formål
Projektet undersøger patienters og pårørendes oplevelse af deres kræftbehandling og rehabilitering. Formålet er at forbedre ældre indvandrers kræftrehabilitering, så de kan få det bedst muligt under og efter deres kræftbehandling.
Resultater
Viden fra projektet skal bruges til at udvikle nye løsninger i samarbejde med patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle.
Læs mere om forskningsprojektet (ucviden.dk)
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Karen Trier.
Kommunal rehabilitering af den ældre kræftramte borger - udvikling og implementering af Patient Rapporterede Oplysninger (PRO)
Systematisk indsamling af viden om rehabiliteringsbehov, herunder ældres behov.
Periode
1. januar 2018 til 31. december 2020.
Finansiering
Puljemidler fra Sundhedsstyrelsen.
Formål
PRO er data om patientens helbredstilstand, herunder fysisk og mentalt helbred, symptomer, helbredsrelateret livskvalitet og funktionsniveau rapporteret direkte af patienten via et spørgeskema.
Projektets formål var:
- At afprøve Patient Reported Outcome Data (PRO) som sundhedspædagogisk værktøj til systematisk vurdering af rehabiliteringsbehov hos alle henviste borgere til Center for Kræft og Sundhed
- At indsamle uddybende viden om specifikke problemer og behov hos ældre kræftpatienter.
Resultater
Med dette projekt har Center for Kræft og Sundhed:
- Udviklet et elektronisk PRO-spørgeskema, bestående af 55 spørgsmål hentet fra internationale og nationale anerkendte skemaer suppleret med lokalt udviklede spørgsmål
- I perioden 1. april 2019 til 31. marts 2020 implementeret PRO-data som dialogværktøj ved afdækning af behov hos henviste borgere
- Med de indsamlede PRO-data genereret viden om rehabiliteringsbehov hos ældre kræftpatienter ved start på rehabiliteringsforløb i Center for Kræft og Sundhed.
Projektets resultater herunder viden om ældre versus yngres rehabiliteringsbehov er primo 2021 afrapporteret til Sundhedsstyrelsen.
Resultaterne publiceres i en videnskabelig artikel i 2022.
Center for Kræft og Sundheds erfaring med udvikling og implementering er beskrevet i denne artikel bragt i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen i december 2020. Læs artiklen (paperturn-view.com).
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Projektleder Karen Trier.
Webbaseret rehabilitering til borgere med hoved-halskræft
Periode
Januar 2018 til marts 2020.
Finansiering
Puljemidler fra Sundhedsstyrelsen.
Formål
Formålet med projektet var, at alle borgere med hoved-halskræft, uafhængigt af bopælskommune, kan modtage et ensartet og fagligt kvalificeret rehabiliteringstilbud.
Resultater
Center for Kræft og Sundhed København har derfor i samarbejde med sundhed.dk og Netværk for patienter med hals- og mundhulekræft udviklet et online område på sundhed.dk, der understøtter rehabilitering af borgere med eller efter hoved-halskræft.
Der er både udviklet et online område til borgere og pårørende og et til fagpersoner. Indholdet er senere flyttet til kraeft.kk.dk.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Fysioterapeut Rikke Daugaard.
Forskningsprojekt. Funktionel træning på ungeholdet i Center for Kræft og Sundhed
Periode
August til december 2019.
Finansiering
Intern finansiering.
Projektet udføres i samarbejde med Andreas Hessner, fysioterapeut og cand.scient. i fysioterapi, Rasmus Tolstrup Larsen fysioterapeut og ph.d. og Københavns Universitet.
Formål
Projektet har til formål at undersøge, om 16 ugers træningsforløb med høj-intensiv funktionel træning (baseret på principperne fra CrossFit) kan øge funktionsevnen, livskvaliteten og reducere kræftrelaterede symptomer, herunder fatigue, hos voksne kræftpatienter, der er i gang med et kræftrehabiliteringsforløb.
Desuden undersøges i hvor høj grad træning og det fysisk aktivitetsniveau hos deltagerne fastholdes tre måneder efter afsluttet træningsforløb.
Resultater
Resultaterne forventes at blive publiceret i starten af 2022.
Projektprotokollen er tilgængelig på engelsk (clinicaltrials.gov).
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Fysioterapeut Rikke Daugaard.
Tidlig rehabilitering med fokus på træning kan nedsætte cancerrelateret træthed hos lungekræftpatienter (PROLUCA)
Ph.d.-projekt: Tidlig rehabilitering med fokus på træning kan nedsætte cancerrelateret træthed hos lungekræftpatienter.
Periode
Hele projektet: 2011-2018
PhD-indskrivningsperiode: 2013-2018
Finansiering
Forskningsprojektet blev gennemført som en del af CIRE programmet, etableret og finansieret af Novo Nordisk Fonden og Kræftens Bekæmpelse. Der er desuden givet støtte fra Helsefonden.
Formål
PROLUCA (Postoperativ Rehabilitering ved Operation for LUngeCAncer) havde til formål at vurdere effekten af tidligt iværksat rehabilitering med fokus på træning til operable lungekræftpatienter. Det blev undersøgt om patienter, der starter med at træne tidligt, får bedre livskvalitet og bliver stærkere fysisk og konditionsmæssigt sammenlignet med patienter, der kommer senere i gang med træning.
Resultater
Både tidlig og sen opstart af højintensiv intervaltræning kan være med til at forhindre en del af det tab af fysisk kapacitet, der kan være forbundet med en lungekræftoperation.
Dette viste sig i forbedret iltoptag og gangdistance i begge grupper. Der sås ingen forskel i helbredsrelateret livskvalitet i forhold til tidspunkt for opstart af træning. Men resultaterne viste, at patienter, som startede træning allerede 14 dage efter operation, ikke udviklede samme niveau af cancerrelateret træthed sammenlignet med patienterne, som startede efter 14 uger.
Forskningsprojektet er udført i Center for Kræft og Sundhed København og er således et kommunalt rehabiliteringstilbud. Da almen genoptræning og rehabilitering nationalt varetages af kommunerne, vil forskningsresultaterne umiddelbart kunne implementeres i andre kommunale rehabiliteringsindsatser målrettet lungekræftpatienter.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Fysioterapeut, cand.scient.san., ph.d., Maja Schick Sommer.
Publikationer relateret til studiet
- Effect of postsurgical rehabilitation programmes in patients operated for lung cancer: A systematic review and meta-analysis.
Sommer MS, Staerkind MEB, Christensen J, Vibe-Petersen J, Larsen KR, Holst Pedersen J, Langberg H.
Journal of Rehabilitation Medicine, 2018.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- Early initiated postoperative rehabilitation reduces fatigue in patients with operable lung cancer: A randomized trial.
Quist M, Sommer MS, Vibe-Petersen J, Stærkind MB, Langer SW, Larsen KR, Trier K, Christensen M, Clementsen PF, Missel M, Henriksen C, Christensen KB, Lillelund C, Langberg H, Pedersen JH.
Lung Cancer, 2018.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- The Lived Experiences, Perceptions, and Considerations of Patients After Operable Lung Cancer Concerning Nonparticipation in a Randomized Clinical Rehabilitation Trial.
Schoenau MN, Hansen M, Ulvestad S, Sommer MS, Pedersen JH, Missel M.
Qual Health Res., 2020.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- Early initiated postoperative rehabilitation enhances quality of life in patients with operable lung cancer: Secondary outcomes from a randomized trial.
Sommer MS, Vibe-Petersen J, Stærkind MB, Langer SW, Larsen KR, Trier K, Christensen M, Clementsen PF, Missel M, Christensen KB, Lillelund C, Langberg H, Pedersen JH, Quist M.
Lung Cancer, 2020.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- A sense of understanding and belonging when life is at stake-Operable lung cancer patients' lived experiences of participation in exercise.
Missel M, Borregaard B, Schoenau MN, Sommer MS.
Eur J Cancer Care (Engl), 2019.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- Perioperative Rehabilitation in Operable Lung Cancer Patients (PROLUCA): A Feasibility Study.
Sommer MS, Trier K, Vibe-Petersen J, Missel M, Christensen M, Larsen KR, Langer SW, Hendriksen C, Clementsen PF, Pedersen JH, Langberg H.
Integr Cancer Ther., 2016.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- Perioperative rehabilitation in operation for lung cancer (PROLUCA) - rationale and design.
Sommer MS, Trier K, Vibe-Petersen J, Missel M, Christensen M, Larsen KR, Langer SW, Hendriksen C, Clementsen P, Pedersen JH, Langberg H.
BMC Cancer, 2014.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- Changes in Health-Related Quality of Life During Rehabilitation in Patients With Operable Lung Cancer: A Feasibility Study (PROLUCA).
Sommer MS, Trier K, Vibe-Petersen J, Christensen KB, Missel M, Christensen M, Larsen KR, Langer SW, Hendriksen C, Clementsen PF, Pedersen JH, Langberg H.
Integr Cancer Ther., 2018.
Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
Undersøgelse af eSundhedskompetencer
Periode
August 2016 til december 2017.
Finansiering
TrygFonden (bevilling til Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet).
Formål
Center for Aktiv Sundhed og Center for Kræft og Sundhed ønskede i dette projekt at afdække følgende aspekter:
- Hvad er niveauet af eSundhedskompetencer hos borgerne?
- Hvilket teknologisk udstyr har og benytter borgerne i forvejen?
- Hvordan er motivationen for at anvende teknologibaserede tjenester i forbindelse med træning hos borgerne?
- Hvad er niveauet af eSundhedskompetencer hos medarbejderne?
- Hvilke muligheder og barrierer ser medarbejderne i forhold til at anvende teknologibaserede træningsinterventioner i kræftrehabiliterings øjemed.
Resultater
Der blev indsamlet både kvantitative og kvalitative data hos borgere med medarbejdere i Center for Kræft og Sundhed. Undersøgelsen viste blandt andet, at borgerne har meget forskellige forudsætninger for og villighed til at anvende teknologibaserede tjenester som supplement til den træning, de får i centret.
Der blev publiceret tre videnskabelige artikler i forbindelse med projektet:
- 'Cancer Survivors’ Receptiveness to Digital Technology–Supported Physical Rehabilitation and the Implications for Design: Qualitative Study'. Læs publikationen (jmir.org)
- 'Technology in exercise-based cancer rehabilitation: a cross-sectional study of receptiveness and readiness for e-Health utilization in Danish cancer rehabilitation'. Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- 'Development of the Multidimensional Readiness and Enablement Index for Health Technology (READHY) Tool to Measure Individuals’ Health Technology Readiness: Initial Testing in a Cancer Rehabilitation Setting'. Læs publikationen (jmir.org).
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Sine Rossen.
Fokus på pårørende i kommunal kræftrehabilitering
Periode
2016-2017.
Finansiering
Intern finansiering.
Formål
- At udvikle en model for hvordan kommuner kan arbejde med fokus på pårørende i forbindelse med kræftrehabilitering.
- At implementere modellen i CKSK og udvikle/afprøve tilbud til pårørende.
Resultater
- Udarbejdelse af rapporten "Fokus på pårørende i kommunal rehabilitering – et oplæg til refleksion og handling". Rapporten blev sendt til alle landets kommuner. Find rapporten
- En række tilbud til pårørende blev afprøvet og udvalgte tilbud implementeret i driften i CKSK.
- Systematisk fokus på pårørende blev implementeret i CKSK.
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Carina Wedell Andersen.
Pilotprojekt – Effektmåling i Center for Kræft og Sundhed
Periode
August 2015 til juni 2017.
Finansiering
Interne ressourcer.
Formål
Center for Kræft og Sundhed ønskede at udvikle en metode til effektmåling, der samtidig kunne anvendes som et pædagogisk og fagligt relevante værktøj, som skulle berige den indledende samtale.
Resultater
Der blev udvalgt række redskaber/spørgeskemaer, der blev anvendt til patienter med brystkræft og hovedhalskræft i en afgrænset periode. Der lykkedes i høj grad at indsamle data i forbindelse med den indledende samtale. Dog oplevede medarbejderne i begrænset omfang, at redskaberne berigede den indledende samtale.
En analyse af data indsamlet på patienter med brystkræft viste, at de borgere der ved den indledende samtale havde størst behov for rehabilitering, også var dem der fik tildelt flest indsatser. Dette tyder på at der sker en effektiv stratificering af borgerne. Data er publiceret i samarbejde Rehpa. Læs publikationen (pubmed.ncbi.nlm.gov).
Afdeling for Data og Analyse i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udarbejdede en evaluering af projektet. Find rapporten
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Karen Trier, Sine Rossen.
Lighed i rehabilitering i Center for Kræft og Sundhed
Periode
2015-2017.
Finansiering
Intern finansiering.
Formål
Projektet skulle bidrage til, at
- borgere har lige adgang til rehabilitering i Center for Kræft og Sundhed uanset social position
- borgere, som henvises til Center for Kræft og Sundhed - uanset social position - aktivt deltager i rehabilitering og oplever en positiv effekt i forhold til funktionsniveau og livskvalitet
- Center for Kræft og Sundhed arbejder systematisk med at skabe social lighed i rehabilitering.
Resultater
Afdeling for Data og Analyse, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udarbejdede i 2018 en vidensopsamling i forbindelse med afslutning af projektet. Afrapporteringen har fokus på beskrivelsen af de tiltag, som Center for Kræft og Sundhed har afprøvet i projektperioden, samt de interviewedes vurdering af udbyttet af tiltagene. Læs rapporten
I relation til projektet udarbejdede Statens Institut for Folkesundhed den kvalitative undersøgelse ’Har du sagt A må du også sige B’, der belyser temaets store kompleksitet. Find undersøgelsen (sdu.dk).
Kræftens Bekæmpelse udarbejdede endvidere to videnskabelige artikler:
- 'Social position and referral to rehabilitation among cancer patients'. Find artiklen (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)
- 'Socioeconomic position, referral and attendance to rehabilitation after a cancer diagnosis: A population-based study in Copenhagen, Denmark 2010–2015'. Find artiklen (tandfonline.com).
Projektets hovedresultater blev formidlet på European Cancer Rehabilitation & Survivorship Symposium (ECRS) i 2018. Find poster
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Specialkonsulent Carina Wedell Andersen.
Online-understøttelse af individtilpasset rehabilitering til kvinder med brystkræft (BRECOR)
Periode
Januar 2015 til januar 2017.
Finansiering
Trygfonden.
Formål
Projektet skulle afdække, om en hjemmeside med et træningsprogram målrettet brystkræftopererede kvinder, som har modtaget øvelsesinstruktion enten individuelt eller på hold, vil øge motivation for og fastholde gennemførelse af hjemmetrænings-program.
Resultater
Der blev udviklet en hjemmeside med bland andet træningsvideoer. Projektet viste, at onlineunderstøttet individtilpasset rehabilitering kan gennemføres i kommunal praksis.
Hjemmesiden understøtter hovedparten af deltagerne i at gennemføre hjemmetræning mere korrekt og hyppigt, og der var høj tilfredshed blandt brugerne.
Hjemmesiden er efterfølgende udbygget og overtaget af sundhed.dk og senere flyttet til kraeft.kk.dk. Besøg siderne.
Der er publiceret en videnskabelig artikel på baggrund af projektet. Find artiklen (journals.lww.com)
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Fysioterapeut Carina Nees.
Mænd og kommunal kræftrehabilitering – et udviklingsprojekt med henblik på øget rekruttering
Periode
2013-2015.
Finansiering
Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.l
Formål
Færre mænd end kvinder henvises til kommunal kræftrehabilitering. Center for Kræft og Sundhed ønskede med projektet:
- At udvikle indsatser, der er attraktive for mænd
- At øge antallet af mænd henvist til centret.
Resultater
Med dette projekt har Center for Kræft og Sundhed vist:
- At manderettede tilbud øger antallet af mænd, der henvises til og deltager i kommunal kræftrehabilitering
- At manderettede tilbud giver mændene mulighed for erfaringsudveksling og samvær med ligestillede, hvilket har betydning for håndtering af kræftsygdom.
Der blev udarbejdet tre rapporter i forbindelse med projektet:
- Vi mænd, kræft og rehabilitering. Kvalitativ interviewundersøgelse gennemført af Statens Institut for Folkesundhed. Find rapporten (sdu.dk)
- Mænd og mænd imellem. Evaluering af tre indsatser i Center for Kræft og Sundhed gennemført at Statens Institut for Folkesundhed. Find rapporten (sdu.dk).
- Mænd og kommunal kræftrehabilitering. Intern afrapportering. Find rapporten
Kontaktperson i Center for Kræft og Sundhed
Projektleder Karen Trier.
Læs om vores publikationer
Centrets erfaringer og resultater fra udviklings- og forskningsprojekter deles i forskellige publikationer.