Første 4 måneder i Center for Kræft og Sundhed

Læs om centerchef Dorte Hoflands start i Center for Kræft og Sundhed.

Center for Kræft og Rehabilitering er et fyrtårn inden for kommunal kræftrehabilitering. Det fornemmede jeg straks, da jeg trådte ind centret med den stemning medarbejderne, de frivillige og hele huset emmer af.

Bygningerne har en atmosfære af åbenhed, ro og professionalisme. De frivillige hjælper med stort og småt og sørger for, at alle får en behagelig modtagelse ved ankomst. Medarbejderne er fagligt meget kompetente med et stort hjerte og en særlig interesse i at udvikle og forbedre centrets tilbud. Alle opleves stolte og ambitiøse i forhold til kerneopgaven – kræftrehabilitering – og med en videnbaseret og nysgerrig tilgang til arbejdet. Det har været tydeligt, at udvikling og forbedring er en del af DNA’et i centret.

De dygtige medarbejdere og de mange gode tilbud, har jeg bl.a. haft mulighed for at opleve ved at deltage på i bl.a. ”Fysioflow”, ”1. samtale med kontaktperson”, ”Brobygningshold med Sparta” og ”Funktionel Træning”. Og det har virkelig været givende og dejligt at se den forskel, stedet gør for kræftramte og den høje faglighed, som vi tilbyder københavnere.

Rent fagligt har mit fokus i den første periode særligt været at se nærmere på centrets nye behov, herunder udviklingen af tilbud til borgere med senfølger og borgere med kronisk kræftsygdom. En proces, hvor jeg desuden har haft mulighed for at inddrage vores gode brugerpanel og lære dem at kende.

Fortsat fokus på senfølger i det nye år

Netop arbejdet med senfølger vil det kommende år også bære præg af. Trods den gode konstatering, at flere københavnere overlever eller lever længere med kræft, skaber det samtidig et stigende behov for tilbud til denne gruppe, da flere kræftbehandlingsformer desværre også kan give behandlingskrævende senfølger.

Det er et nyt og voksende område inden for kræftrehabilitering og det involverer på tværs af sektorer hele behandlingssystemet fra hospital, praktiserende læge, patientforeninger og kommune. Det kræver derfor et øget samarbejde på tværs for at skabe de bedste tilbud og rammer for borgere, der oplever senfølger, og forhåbentligt bliver det et område, hvor vi kan gøre mere for alle københavnere med kræft på sigt.

Jeg ser frem til at vi kan fortsætter det gode arbejde i 2023, både med vores mange frivillige og med alle vores samarbejdspartnere både internt og på tværs.

Indtil da vil jeg ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

 

Kh Dorte