Tak for et spændende første år i CKSK

Af Dorte Hofland, centerchef i Center for Kræft og Sundhed.

Mit første år som centerchef har på mange måder været et begivenhedsrigt år, hvor vi i centret både har oplevet en stigende strøm af borgere, men samtidig formået at sætte mange nye tiltag i gang og stille skarpt på fremtidens udfordringer på kræftområdet. 

Det har med andre ord været et travlt år og det har været motiverende at se, hvordan vi har formået at videreudvikle vores eksisterende tilbud sideløbende med, at vi er i gang med at implementere den nye kræfthandleplan i det daglige arbejde. Vi har bl.a. øget vores fokus på senfølger og deres betydning for hverdagslivet og mental sundhed – emner vi skal arbejde videre med i det nye år.

Vi fortsætter med at udvikle samarbejdet på tværs af sundhedssektoren. Vi samarbejder fx med UCSF – Center for Sundhedsfaglig Forskning om et ph.d.-projekt, der undersøger årsager til, at borgere med lungekræft afviser rehabilitering. Vi håber, projektet vil hjælpe os til i højere grad at forstå og adressere barrierer og derved sikre større deltagelse i rehabilitering. 

Derudover deltager vi i et samarbejde med CASTLE (Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for Senfølger hos Kræftoverlevere) om et ph.d.-projekt om pårørende til kræftpatienter. Vi håber, at projektet vil give os værdifuld indsigt og bidrage til at styrke vores støtte til denne gruppe.

Først ser vi dog frem til en god og velfortjent juleferie, og jeg ønsker alle i og omkring centret en glædelig jul!
 

De bedste hilsner
Dorte Hofland, centerchef