Senfølgerforløb i naturen
Hvorfor et senfølgerforløb i naturen?
Senfølger efter kræft kan have indflydelse på livskvalitet, familieliv, arbejdsliv og socialt liv. Dette forløb har fokus på at give deltagerne en bedre forståelse af livet med senfølger og konkrete værktøjer til at håndtere senfølgerne. Forløbet foregår i naturen og er inspireret af forskning i og Kræftens Bekæmpelses erfaringer med naturterapeutisk mindfulness. Naturterapi kan have en positiv virkning på humør og velbefindende og kan blandt andet medvirke til bedre søvn og reduktion af smerter, stress, angst og depression. Samtidig kan det være hjælpsomt at møde andre, der oplever senfølger.
Hvad kan du forvente af forløbet?
I dette forløb er du i naturen sammen med andre, der har senfølger efter kræft. Instruktøren guider jer igennem dagens program og øvelser, hvor et vigtigt element vil være at sanse naturen omkring jer. Hver mødegang har et forskelligt fokus, som f.eks. træthed og energiforvaltning, smerter eller egenomsorg. Ved hjælp af øvelser og nærvær i naturen opnår du gennem kurset:
- En bedre forståelse for dig selv og din nye identitet
- Hjælp til at leve livet med de begrænsninger, senfølgerne kan give
- Konkrete redskaber til og erfaringer med at håndtere dine senfølger
- Erfaring med naturens beroligende og helende virkning.
Praktiske informationer
Vis alle
Målgruppe
Forløbet er for dig, der har eller har haft kræft, og som har senfølger. Du skal have lyst til at være i naturen og være i stand til at gå et par kilometer på stier, der kan være ujævne. Vi går i et roligt tempo.
Tilmelding
Tilmelding til senfølgeforløbet kræver en forsamtale med en rådgiver. Hvis du er interesseret i at deltage i kurset, skal du derfor kontakte kræftrådgivningen og aftale en tid til en visiterende samtale. Hvis vi bliver enige om, at tilbuddet passer godt til dig, kan du deltage i kurset. Kontakt kræftrådgivningen på: Telefon: 82 20 58 05 eller e-mail: koebenhavn@cancer.dk
Tidspunkt og sted
Holdet består af 10-12 deltagere. Forløbet strækker sig over 6 mødegange a ca. 2,5 time fra kl. 13.30-16.00.
04.09.2024 Om forløbet og generelle senfølger
11.09.2024 Kognitive vanskeligheder
18.09.2024 Træthed (fatigue), søvn og energiforvaltning
25.09.2024 Kroniske smerter
02.10.2024 Frygt, angst og depression
09.10.2024 Ny identitet og hverdag – egenomsorg
Ryvangens Naturpark, Rymarksvej 123, 2900 Hellerup (nærmere lokation informeres du om ved tilmelding)
Gruppens tovholdere
Rådgiver Majken Kaznelson og frivillig rådgiver Niseema Munk-Madsen.