Næste fase af ny kræfthandleplan i Københavns Kommune

Arbejdet med en ny kræfthandleplan for Københavns Kommune, der skal sikre bedre palliation og rehabilitering i fremtiden, er godt i gang og går snart ind i den afsluttende fase.

Mandag den 1. november satte Sundheds- og Omsorgsforvaltningen arbejdet med en ny kræfthandleplan for Københavns Kommune 2022-2025 i gang med en workshop i De Gamles By på Nørrebro. Her deltog omkring 90 borgere, medarbejdere, samarbejdspartnere og videnspersoner til at lægge fundamentet for indholdet til den kommende kræfthandleplan.

Siden er de mange gode forslag og ideer fra workshoppen kondenseret til et udkast, som skal yderligere gennemarbejdes og drøftes på inddragelsesmøder i løbet af marts.

Inddragelsesmøder

Den 7. og 8. marts afholdes møder med interne interessenter i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Fokus er at sikre, at de foreslåede mål og indsatser i handleplanen er de væsentligste. Der er særligt fokus på at kommunens tilbud er synlige og tilgængelige for københavnerne, og på styrkelse af samarbejdet på tværs i forvaltningen.

Igen den 16. marts afholdes et interessentmøde med repræsentanter for patient og pårørende perspektivet. Fokus er igen på at sikre, at de foreslåede mål og indsatser i handleplanen er de væsentligste for københavneren med kræft og de pårørende, og på at få konkret feedback til de foreslåede indsatser.

I høring hos udvalget

Efter inddragelsesmøderne i marts arbejdes der videre med at gøre handleplanen endelig, hvorefter arbejdet med kræfthandleplanen går ind i den afsluttende fase, hvor den skal forelægges Sundheds- og Omsorgsudvalget til politisk godkendelse.

På denne side holder vi dig løbende opdateret om, hvor langt vi er i arbejdet med handleplanen, og hvordan vi i Center for Kræft og Sundhed har i sinde at gøre brug af handleplanen fremadrettet.

Handleplan for kræftområdet i Københavns Kommune 2022-2025