Forbundet af natur
Længes du efter at møde andre i samme situation? Så er dette naturforløb måske noget for dig. Forløbet tilbyder et trygt, rummeligt og kravsfrit fællesskab, hvor du kan møde andre i samme situation.
Du får erfaring med forskellige aktiviteter i naturen, såsom at tænde ild og lave mad over bål. Samtidig vil der være spændende viden og fortællinger om naturen og dens mange fænomener.
Forløbet giver også inspiration og konkrete redskaber til, hvordan du kan inddrage naturen i din hverdag.
Endelig får du muligheden for at overvinde egne barrierer og udforske nye perspektiver på livet i et støttende og naturskønt miljø.
Praktiske informationer
Vis alle
Hvem kan deltage?
Forbundet af natur er for dig, der er mellem 25-45 år, har uhelbredelig eller kronisk kræft og bor i Region Hovedstaden.
Hvad kræver det for dig at deltage?
- Du skal kunne gå 4 km i ujævnt terræn.
- Du skal have lyst til at være sammen med andre.
- Det kræver INGEN erfaringer med udeliv.
- Det kræver INGEN særligt udstyr eller grej, bare fornuftigt tøj og fodtøj.
- Du skal selv stå for transport til og fra mødestedet.
- Du skal udfylde nogle spørgeskemaer ifm. hver mødegang. Efter forløbet skal du deltage i et gruppeinterview og et opfølgende telefoninterview.
Tidspunkt og sted
Hver gruppe vil bestå af cirka 10-15 deltagere, og der er planlagt i alt fire forløb i løbet af 2025. Det er gratis at deltage.
Vi mødes fire gange i naturen over en periode på ca. seks uger. Forløbet består af tre møder af tre timers varighed samt en afsluttende camp med overnatning, som varer 26 timer.
Møderne finder sted ved Nyvang bålplads i Farum, mens campen afholdes ved en spejderhytte i samme område.
Når forløbet er færdigt, er der mulighed for at deltage i et faciliteret netværk med andre tidligere deltagere. Netværket mødes ved Nyvang bålplads en gang om måneden.
Gruppeledere
På campen deltager Maria Fray, der er diætist og har en master i naturbaseret terapi og sundhedsfremme og Gitte Saldern Schrøder, der er ergoterapeut og har en master i naturbaseret terapi og sundhedsfremme.
På campen deltager også kræftsygeplejerske Lotte Marie Jensen.
Vi er ansat i Center for Kræft og Sundhed København og samlet har vi mange års erfaring inden for rehabilitering og lindring i forbindelse med kræft.
Tilmelding
Ring til Center for Kræft og Sundhed København på telefon 82 20 58 00, hvis du er interesseret i at deltage. Telefontiderne er mandag-torsdag kl. 9.30-15.00 og fredag kl. 9.30-13.
Du vil herefter blive inviteret til en afklarende samtale med Gitte eller Maria, hvor I finder ud af, om forløbet er relevant for dig, og hvornår du kan starte.
Har du spørgsmål? Så kontakt Maria Fray eller Gitte Saldern Schrøder. Find kontaktoplysninger
Udtalelser fra tidligere deltagere på lignende naturcamp
”Når man bliver syg med kræft, og man er ung, har jeg været optaget af denne her ensomhed, man hurtigt kommer til at føle. Det har været vildt at opleve at komme et sted, hvor man ved, at de andre er i samme båd. Det er forskellige kræftdiagnoser, men det er uhelbredeligt. Man føler, man kan spejle sig i hinanden, og man forstår hinanden. Det har virkelig været stærkt at møde en flok, hvor vi er det samme sted.”
”Vi sad nede ved søen, hvor der bare var stille, og jeg bare lyttede til naturen og så dagen vågne til live. Der mærkede jeg den der kæmpe følelse af ro, hvor jeg blev fyldt med en følelse af velvære, på trods af, at situationen jo er trist. Så var der bare sådan en sindssyg stor lykke, der kom i min krop.”