Mindfulness for kræftpatienter og pårørende

Mindfulness kan hjælpe med at reducere nogle af de psykiske og fysiske gener, der kan opstå i forbindelse med kræftsygdom. For kræftpatienter og pårørende til kræftpatienter.

Mindfulness betyder bevidst nærvær eller tilstedeværelse i nuet.
Det er en måde at være til stede på, som har vist sig at være hjælpsom, når vi oplever psykiske og fysiske gener som følge af stress, angst og uro.

Livet som kræftpatient og som pårørende er ofte præget af stress, angst og uro. Som kræftpatient oplever du måske angst, uro og smerter samtidig med mange forskellige slags tab. Du kan blive overopmærksom på din krop eller måske forsøge helt at tage afstand fra den. 

Som pårørende kan du have mange ekstra opgaver samtidig med, at du er bekymret, og strømmen af tanker kan være svær at stoppe. Du vil gerne hjælpe bedst muligt, og det kan i længden betyde, at du oplever forskellige stressreaktioner. 

Erfaringerne viser, at træning i mindfulness kan hjælpe med at reducere nogle af disse psykiske og fysiske gener, og du kan gennem træningen lære at blive mere nærværende og bevidst om dine egne måder at reagere på.

Indhold i tilbuddet

Vi laver nogle af de grundlæggende øvelser fra Mindfulness Based Stress Reduction-programmet, som omfatter opmærksomhedsøvelser, guidede meditationer og lette yogaøvelser.

Hver gang følger vi en fast struktur. Du kan nemt følge med, selvom du ikke har deltaget før eller springer nogle uger over. Du vil oftest opnå større udbytte, hvis du deltager flere gange.

Praktiske informationer

Vis alle

Hvem kan deltage?

Mindfulness er for kræftpatienter og for pårørende til kræftpatienter.

Du behøver ikke have forudgående kendskab til mindfulness, meditation eller yoga for at deltage.

En forudsætning for deltagelse er imidlertid normal hørelse eller teleslynge til eget høreapparat.

Tidspunkt og sted

Mandag kl. 15.30-17.00. Se konkrete datoer i vores kalender.

Det foregår i 'Elefanthuset', sal 2, Thit Jensens Vej 2, 2200 København N. Det er bygningen bag Center for Kræft & Sundhed. 

Drop-in – du behøver ikke at tilmelde dig.

Undervisere

Psykoterapeut og mindfulnessinstruktør Majken Kaznelson.