Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Læs mere på kk.dk/corona

 

Læs om den aktuelle situation i Center for Kræft og Sundhed

Hold for brystopererede

  • ""
    Modelfoto: Mark Thyrring
Hold for brystopererede er et særligt træningsforløb for dig, der er opereret for brystkræft.

Efter en operation for brystkræft kan der opstå problemer med arvævsdannelse, nedsat bevægelighed i skulderen, stramt nervevæv og nedsat styrke i musklerne i det opererede område.

Du træner fire gange på brystholdet. I træningen arbejder vi med, at du på en skånsom måde genopretter bevægeligheden i skulderen, øger vævsforskydeligheden i det opererede område, udspænder muskler og arvæv samt styrker de påvirkede muskler.

I første halvdel af træningen gennemgår vi, hvordan du kan arbejde med vævet i det opererede område, så det bliver mere fleksibelt og smidigt. Du lærer teknikkerne og udfører dem på dig selv. I anden halvdel af træningen arbejder vi med bevægeligheden i skulderen og styrker musklerne i området.

Hvem kan deltage

Holdet er for dig, der går i et rehabiliteringsforløb i centret og er opereret for brystkræft. Du kan tidligst begynde 14 dage efter operationen.

Tidspunkt og sted

Træningen foregår onsdag kl. 10.00-11.15 i Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45 i København. Du deltager 4 gange. 

Praktisk information

Kom i tøj du kan bevæge dig i. Din trøje må gerne kunne åbnes foran, da du i den første halvdel af træningen skal arbejde med dine hænder på den bare hud. Medbring et kropsstort håndklæde som du kan ligge på. 

Underviser

Fysioterapeuter i Center for Kræft og Sundhed.

Tilmelding

Tal med din kontaktperson hvis du mener, at dette hold er noget for dig.