Hold for brystopererede

Hold for brystopererede er et særligt træningsforløb for dig, der er opereret for brystkræft. For dig, der går i et rehabiliteringsforløb.

Efter en operation for brystkræft kan der opstå problemer med arvævsdannelse, nedsat bevægelighed i skulderen, stramt nervevæv og nedsat styrke i musklerne i det opererede område.

På hold for brystopererede tilmeldes du fire gange, hvor du på en skånsom måde træner at få genoprettet bevægeligheden i skulderen. Du vil blive instrueret i øvelser, der øger vævsforskydeligheden i det opererede område, udspænder stramme muskler og arvæv samt styrker de påvirkede muskler.

I første halvdel af træningen gennemgår vi, hvordan du kan arbejde med vævet i det opererede område, så det bliver mere fleksibelt og smidigt. Du lærer teknikkerne, så du kan arbejde videre med dem derhjemme. I anden halvdel af træningen arbejder vi med bevægeligheden omkring skulderen og styrker musklerne i området.

Medbring passende tøj og et håndklæde

Kom i tøj du kan bevæge dig i. Din trøje må gerne kunne åbnes foran, da du i den første halvdel af træningen skal arbejde med dine hænder på den bare hud.

Medbring et kropsstort håndklæde, som du kan ligge på. 

Praktiske informationer

Vis alle

Hvem kan deltage?

Holdet er for dig, der går i et rehabiliteringsforløb i centret og er opereret for brystkræft. Du kan tidligst begynde 14 dage efter operationen. 

Tal med din kontaktperson hvis du mener, at træningen er noget for dig. 

Tidspunkt og sted

Træningen foregår onsdage kl. 10.00-11.30 i Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45 i København. Du deltager 4 gange. 

Vi mødes i caféen.

Det er vigtigt, at du kommer i god tid, så vi kan komme i gang til tiden.

Undervisere

Fysioterapeuter i Center for Kræft og Sundhed.

Træningsvideo

Vores fysioterapeuter har udviklet forskellige træningsvideoer, så du kan træne med hjemmefra.

Hvis du har fået særlige restriktioner i forbindelse med træning, så er det vigtigt, at du retter dig efter dem. Hvis du har feber eller føler dig utilpas, skal du ikke træne.

Vi anbefaler, at du ser denne video om vævsbehandling (video.kk.dk), inden du går i gang med træningen.

Hold for brystopererede med fysioterapeut Lone Pedersen

  • Tid: 40 minutter
  • Fokus: Bevægelighed
  • Udstyr: Måtte til at ligge på, en pude, en stav eller lignende på ca. 1 meter (f.eks. en rulle gavepapir)
  • Træner: Fysioterapeut Lone Pedersen
Video Url
Modelfoto.
Fotograf
Mark Thyrring