Header menu

Du er her

Hold for brystopererede

  • ""
Hold for brystopererede er et særligt træningsforløb for dig, der er opereret for brystkræft.

Efter en operation for brystkræft kan der opstå problemer med arvævsdannelse, nedsat bevægelighed i skulderen, stramt nervevæv og nedsat styrke i musklerne i det opererede område.

Du træner fire gange på brystholdet. I træningen arbejder vi med, at du på en skånsom måde genopretter bevægeligheden i skulderen, øger vævsforskydeligheden i det opererede område, udspænder muskler og arvæv samt styrker de påvirkede muskler.

I første halvdel af træningen gennemgår vi, hvordan du kan arbejde med vævet i det opererede område, så det bliver mere fleksibelt og smidigt. Du lærer teknikkerne og udfører dem på dig selv. I anden halvdel af træningen arbejder vi med bevægeligheden i skulderen og styrker musklerne i området.

Hvem kan deltage

Holdet er for dig, der går i et rehabiliteringsforløb i centret og er opereret for brystkræft. Du kan tidligst begynde 14 dage efter operationen.

Tidspunkt og sted

Træningen foregår i Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45 i København om mandagen kl. 13.00-14.30. Fra 1. september rykkes holdet til torsdag kl. 10.00-11.30. Du deltager 4 undervisningsgange. 

Praktisk information

Kom i tøj, du kan bevæge dig i. Din trøje må gerne kunne åbnes foran, da du i den første halvdel af træningen skal arbejde med dine hænder på den bare hud. Medbring et kropsstort håndklæde som du kan ligge på. 

Underviser

Fysioterapeuter i Center for Kræft og Sundhed.

Tilmelding

Tal med din kontaktperson hvis du mener, at dette hold er noget for dig.

Træningsvideoer til dine hjemmeøvelser

Her kan du se forslag til træningsøvelser, du kan lave hjemme.  

Hvis du har lyst til at lave yoga derhjemme, kan du benytte disse gratis træningsvideoer. De kan også bruges af pårørende. OBS Når du klikker på linket med træningsvideoer, tager det et øjeblik, før de bliver tilgængelige.